Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Nyujtódi panoráma

Nyujtódi panoráma


A rejtekből kikandikáló doboznak, ami nem a szégyentől süllyed bele a rejtekbe, hátat fordítva, a Perkőtől a Lemhény és Almás közti Szent Mihály-hegyig ellátsz.

Nyujtód 1332-ben plébániatemplommal rendelkezett, a pápai tizedjegyzék Nachtondnak írja a nevét. A templomot a gótikus korban felújították, s a régi, román kori szentély helyett gótikus szentélyt építettek. A romlásnak indult templom javíttatását Dónáth, nyújtódi birtokos vállalta azzal a feltétellel, hogy reformátusok lesznek. Apor Lázár...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Kilátás
Kilátás
Egy a sok közül, ami más
Egy a sok közül, ami más
A lemhényi Szent Mihály-templom
A lemhényi Szent Mihály-templom
Kézdiszentkereszt
Kézdiszentkereszt
Perkő
Perkő

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Nyujtódi panoráma rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • SZNM 3 Nyujtod
 • Katolikus templom Kezdiszaszfalu
 • SZNM 2 Lemheny
 • Katolikus kapolna Kezdisarfalva
 • Ozsdolai Oriasko

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Felso Haromszeki portyan 2

  Mar kerestem egyszer de akkor megsotetettem es nem is eroltettem nagyon, hogy hol is van a doboz...
 • Mező szélén

  Na, ezt kerestem sokáig, hogy aztán rájöjjek, hogy üti ki a szememet...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc