Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Mária-kápolna - Kerelőszentpál

Mária-kápolna - Kerelőszentpál


A Kápolna-hegy ormán, a temető közepén, négy sarokbástyával körülvett Mária-kápolna áll, amelyet 1744-ben Károlyi Klára építtetett fogadalma teljesítésére, abból az alkalomból, hogy a méhesi tó jegén a helység lakói csodálatosan megmenekültek. A szabadulást kép is szemlélteti.

Egy másik kép 1737-ből a Banja Luka város alatti csatában megmenekült Károlyi Ferenc, Haller István és Gábor emlékét örökíti meg a potsi Mária szentképének megfestésével. (Forrás: Léstyán Ferenc - Megszentelt kövek)

Ottjártamkor a kápolna udvara zárva volt, csak a rácsos kapun keresztül tudtam benézni. A DN15/E60-as...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély természeti értékei

Keressétek meg a Mária-kápolna Kerelőszentpál rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Katolikus templom Kereloszentpal
Haller kastely Kereloszentpal
Gyalogoshid es komp Mezoszentmargita
Malomfalva

Hozzászólások
Pixel
Letérő...
Nem a legjobb megközelítés, nagykabát módszerrel...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc