Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Felső-szoros

Felső-szoros


Kisbékás szórványtelepülés területén két szép mészkő szurdok található. A Gyilkos-havas két kisebb mészkő küszöbével szűkül össze a Kis-Békás-patak völgye. Ezt a két szurdokocskát Alsó-szorosnak és Felső-szorosnak nevezik. A Felső-szoros kb. 350 m hosszú, a Kerek-kő és a Békás-kő hegylábai között fekszik.

Mivel autóút vezet át a Felső-szoroson, hajlamosak vagyunk gyorsan áthaladni rajta. Pedig, bár nincsenek rajta látványos vízesések, érdemes itt is megállni, beereszkedni a patakig. Nem csak a geodobozért....

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A patakon túli üreg
A patakon túli üreg
Az átkelés nem túl nehéz
Az átkelés nem túl nehéz
Kis-Békás
Kis-Békás
Víz és jég
Víz és jég

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Felső-szoros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Also szoros Kis Bekas
 • Kerek ko
 • Gyumolcsenes teto
 • Fekete-Hagymas csucs
 • Gyilkos Fekete Feher

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Jégpadok

  Gyönyörű a  rétegesen felfagyott Kisbékás medre, a helyenként feltörő, örvénylő víz...
 • Az üreg vonzása

  Egy kellemes, hangulatos, közös túra napot zártunk a szorosban...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.07 másodperc