Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


László István síremléke - Vámosudvarhely

László István síremléke - Vámosudvarhely


Világháborús emlék, valójában László István síremléke, aki ezen a helyen halt hősi halált. A falubeliek hagyománya szerint abban az időben amikor az országhatár itt húzódott, a hősünk átjárt a szomszéd faluba a kedveséhez, amely falu a határ túloldalán volt.

A határőrök nem vették szigorúan a szabályokat, kölcsönösen átengedték egymást a szomszéd faluba, mígnem, amint az udvarláskor lenni szokott, megtörtént a baj, egy kis nézeteltérés formájában. Ami aztán odáig fajult, hogy lövöldözni kezdtek, sőt az ágyútűz sem maradt el. A történet szerint a konfliktust ...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Magasságjelző pont
Magasságjelző pont
Közeledő pásztorkutyák
Közeledő pásztorkutyák
Fehér, de nem ártatlan
Fehér, de nem ártatlan
Nem túl barátságos tekintet
Nem túl barátságos tekintet
A hős honvéd sírja
A hős honvéd sírja
Zacskós pereszke
Zacskós pereszke
László István síremléke
László István síremléke
Naplemente
Naplemente
A sírhant
A sírhant
Szalagok
Szalagok
A síremlék felirata
A síremlék felirata

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a László István síremléke Vámosudvarhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Reformatus templom Szekelycsoka
 • Reformatus templom Korodszentmarton
 • Szaszszolos templom
 • Fatemplom Kaposztasszentmiklos
 • Reformatus templom Kaposztasszentmiklos

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Járt utat járatlanért el ne hagyj

  Vészesen közeledett a sötétedés időpontja, így sokat nem töltöttem az időt a székelycsókai református templomnál...
 • Favágók

  A dobozt rejtő fának nyomát sem találtam, köszönöm a fatolvajoknak, pedig olyan alakja volt, hogy messziről kiszúrták volna a dobozkeresők...
 • Egy piros, mutáns medve és a pásztorkutyák

  Székelycsóka felől érkeztem a helyszínre, az erdőjáró kocsimmal...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc