Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Zernyesti-szoros - Királykő-hegység

Zernyesti-szoros - Királykő-hegység


A Királykő egyik legszebb szurdokvölgye a Zernyesti-szoros, a Kis-Királykő egyik nyúlványa, a Zanoaga-orom és a Toanches-hegy közé ékelődik.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Zernyesti-szoros 2
Zernyesti-szoros 2
Zernyesti-szoros 3
Zernyesti-szoros 3
Zernyesti-szoros 4
Zernyesti-szoros 4
Zernyesti-szoros 5
Zernyesti-szoros 5
Mészkőszirt
Mészkőszirt
A szoros
A szoros
Szikla
Szikla
Formák
Formák
Formák 1
Formák 1
Üregek
Üregek
Rétegek
Rétegek
Jelzőtáblák
Jelzőtáblák

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Zernyesti-szoros Királykő-hegység rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Kilato Kurmatura-gerinc
 • Macska szoros
 • Sziklatorony Kurmatura-patak
 • Hegyimento allomashely Zernyesti szoros
 • Szoros patak sziklai

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Impozáns rejtekhely

  Nagyon jól megfigyelhetőek a gyűrődések, melyek hol lefele, hol felfele görbülnek...
 • Szurdok

  Tényleg egy gyönyörű szoros...
 • Ott ahol ket fiatal elet kerekbe torott

  Szamtalanszor jartam mar a Zernyesti-szorosban, de most kihasznalva, hogy egynehany csaladnak a szorost kellett ismertetnem, igy meglett a ladacska is...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc