Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Alsórákosi temető

Alsórákosi temető


Alsórákos kevesek által ismert látnivalója a Kövesoldal tetején 1676 és 1686 között épült református erődtemplom melletti temető. A falu különleges temetkezési szokásairól árulkodnak a temetőben található faragott lábfák, a halottak lábához elhelyezett, úgynevezett gombosfák.

***

1421-ben Rakus Inferior néven jelentkezik a forrásokban. 1459-ben Rákosd, 1637-ben Alsó Rákos formában szerepel. A középkorban plébániatemploma volt. Ebből azonban csak az 1498-as harang maradt meg; "Ad honorem sanctae Margarithae Virginis et Martiris 1498". A középkori templomot lebontják és beépítik az új templomba, eltüntetve...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kincskeresés

Keressétek meg a Alsórákosi temető rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Sukosd Bethlen varkastely Alsorakos
Alsorakosi vulkanikus krater
Alsorakosi bazaltoszlopok
Fenyos kofejto

Hozzászólások
Pixel
Gombosfák...
Béka...
Ismét helyén van Breki...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc