Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Hegy utja Csikszepviz
Felsocibre
Alsocibrei furdo
Poganyhavasi var Csikszentmihaly

Hozzászólások
Kisharang...
Egy regi haranglab...
Harangláb Csíkszépvíz...


Felszegi csengettyű - Csíkszépvíz

Felszegi csengettyű - Csíkszépvíz


Csíkszépvíz felszegi részén, az 1799-ben készült székelykapu mellett áll egy harangláb, amelyet a helyiek mind a mai napig egyszerűen csak Csengettyűnek neveznek. 1873-ban vásárolta, és állíttatta a község akkori közjegyzője Balázs Lajos. Az első harang 75 kg-os volt, Manchen Mihály harangöntőtől vásárolták.

A csengettyűt 1917-ben hadi célokra rekvirálják, majd helyébe 1925-ben vásárolnak újat, az olaszországi udinei harangontő cégtől. Súlya 79 kg, átmérője 52 cm. Felirata Fonderia G.B. de Poli Udine Italyia. Imádkozzatok a haldoklókért! Az oldalát 4 embléma díszíti: 1. Korpusz, 2. Szent László király, 3. Árpád-házi Szent Margit, 4. Páduai Szent Antal....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Felszegi csengettyű - Csíkszépvíz rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc