Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Felszegi csengettyű - Csíkszépvíz

Felszegi csengettyű - Csíkszépvíz


Csíkszépvíz felszegi részén, az 1799-ben készült székelykapu mellett áll egy harangláb, amelyet a helyiek mind a mai napig egyszerűen csak Csengettyűnek neveznek. 1873-ban vásárolta, és állíttatta a község akkori közjegyzője Balázs Lajos. Az első harang 75 kg-os volt, Manchen Mihály harangöntőtől vásárolták.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Szépvízi atyafiak
Szépvízi atyafiak
Harangláb és székelykapu
Harangláb és székelykapu
Kötélvég
Kötélvég
Faszerkezet
Faszerkezet
Csengettyű
Csengettyű
Fa harangláb
Fa harangláb
Csengettyű
Csengettyű
A csengettyű története
A csengettyű története
Harangláb
Harangláb
Információ
Információ
A kisharang
A kisharang

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Felszegi csengettyű Csíkszépvíz rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Hegy utja Csikszepviz
 • Felsocibre
 • Alsocibrei furdo
 • Poganyhavasi var Csikszentmihaly
 • Katolikus templom Csikszentmiklos

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Kisharang

  Ahhoz képest, hogy az orrom után mentem, könnyen rátaláltam a haranglábra...
 • Egy regi haranglab

  Ez egy nagyon szep haranglab, mint latom megvan a sulya is a tortenelemben...
 • Mienk volt az elso bejegyzes

  Megtalaltuk, koszonjuk...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc