Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Narciszmezo Szamosmagosmart
Sajomagyarosi var
Tulipanfak Arokalja
Barlangsir Kerles

Hozzászólások


Fedett fahíd - Hordó

Fedett fahíd - Hordó


Az érdekes nevű település, Hordó, Beszterce-Naszód megyében található, a Szalóca mentén, Naszódtól 10 kilométerre északra. Lakosai román nemzetiségűek. Itt született 1860. szeptember 20-án George Cosbuc költő, innen a falu román neve, Cosbuc. Egyik látnivalója a Szalócán átvezető fedett fahíd, melyet Határőr-hídnak is neveznek. A 20. század elején építették, az eredeti 18. századi híd mintájára.

Hordó Beszterce város román jobbágyfalva volt. 1698-ban 8, 1713-ban 15 családot számoltak össze, akik közül kilencnek Marosan volt a családneve. 1762 és 1851 között a naszódi második román határőrezredhez tartozott. A 20. században Czakó Lajos parkettagyárat üzemeltetett a helységben. 1946-ban lett községközpont. 2004-ig...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túrák

Keressétek meg a Fedett fahíd Hordó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc