Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Jézus Szent Szíve kápolnája - Gyergyószentmiklós

Jézus Szent Szíve kápolnája - Gyergyószentmiklós


Gyergyószentmiklósnak a Gyilkos-tó felé tartó kijáratánál, a Békény- és a Vár-pataka között, meredek sziklaszirt tetején áll a kápolna. A környék lakói a kápolna helyét Both-várának vagy Hiripné várának nevezik. Róluk szól a kápolna meséje.

A várat az 1500-as években építették védelmi célból a helyi lakosságnak az idegen támadásokkal szemben. Mérete (33x18 m) összhangban lehetett a helyi lakosság akkori számával. Az akkori Gyergyószentmiklós épületei is a vár alatti területen épültek. A várból jól át lehetett tekinteni a környéket, s mivel a Békény- és a Vár-patak...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Románia látnivalói

Keressétek meg a Jézus Szent Szíve kápolnája Gyergyószentmiklós rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Both vara
Angyaljaras Gyergyoszentmikloson
Csiki kert
Ormeny templom Gyergyoszentmiklos

Hozzászólások
Pixel
Re: Honismereti körút a Gyergyói-medencében...
Re: Honismereti körút a Gyergyói-medencében...
Re: Honismereti körút a Gyergyói-medencében...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc