Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Szebenvar Orlat
Riesenberg Orlat
Kistorony evangelikus templom
Nagyszebeni allatkert

Hozzászólások
Mostanában püspök, nem nagyfőnök...
Kedves Trekkingklub!...
Kedves csipi!...


Erődtemplom - Kereszténysziget

Erődtemplom - Kereszténysziget


Kereszténysziget jellegzetes szász falu, Nagyszebentől 9 km-re fekszik és egy 16. században épített, gótikus erődtemplommal büszkélkedik.

Kereszténysziget

1223-ban Insula Christiana néven jelentkezik az oklevelekben. 1343-ban Insula Cristiana, 1355-ben de Maiori Insula, et de Minori, 1383-ban Insula Maior, 1395-ben Keresztenyzygeth,1468-ban Grosau, 1478-ban Hawnen, 1569-ben Kereszténysziget formában fordul elő. 1332-ben plébániatemploma van, papja, Henrik a pápai tizedjegyzék...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Erődtemplom - Kereszténysziget rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc