Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kelnek

Kelnek


A 13. században épült, szép fekvésű, hangulatos kelneki várat 2004-ben újították fel. A várfalakon belül reneszánsz virágmintás, festett fakarzatos, evangélikus kápolnát építettek, melyben ma koncerteket, kiállításokat rendeznek.

1269-ben villa Kelnuk, 1272-ben Kalnuk, 1307-ben Kelnek, 1488-ban Kelneck, 1651-ben Kelnik néven jelentkezik az okiratokban. 1309-ben plébániatemploma van, ebben az évben papja, Berthold a székeskáptalannal fennálló nézeteltérések ügyében megidézett szász papok között szerepel. Az 1309. évi oklevélből azt is megtudjuk, hogy a templomot Mindenszentek...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Világörökség része
Világörökség része
Erődítmény 1
Erődítmény 1
Erődítmény 2
Erődítmény 2
Bejárat
Bejárat
Erődítmény 3
Erődítmény 3
Erődítmény 4
Erődítmény 4
Bejárat
Bejárat
Torony
Torony
Templom
Templom
A templom belseje
A templom belseje
Festett kazetták 1
Festett kazetták 1
Festett kazetták 2
Festett kazetták 2

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kelnek rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc