Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Brukenthal Palota - Felek

Brukenthal Palota - Felek


A feleki Brukenthal palota, egyedülálló barokk létesítmény Romániában, a XVIII század végén épült a Fogarasi Havasok lábánál, 30 km-re Nagyszebentől.

Báró Samuel von Brukenthal (1721-1803), Erdély kormányzójának nyári rezidenciája 1780 és 1785 között a bécsi Schönbrunn kastély mintájára épült. A barokk stílusú palota U alakú, egy középső résszel és két oldalszárnnyal. A báró itt tartotta annak idején a híres festménygyűjteményét, amely 212 festményből és...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Páva
Páva
Sétány - 1
Sétány - 1
Sétány - 2
Sétány - 2
Lépcsők
Lépcsők
Szökőkút
Szökőkút
A kastély
A kastély

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Brukenthal Palota Felek rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Felek templom
 • Oltszakadat
 • Evangelikus erodtemplom Fenyofalva
 • Hermany
 • Felek vara

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Erdély kormányzója

  Épp egy bicikli verseny közepébe csapodtunk be...
 • Őszi napok

  A palota teljesen el van hanyagolva...
 • Sok bejegyzés

  Sokat keresgéltük, elég sok a fa a sétányon...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc