Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Kisekemezo templom
Nagybaromlak
Nagyekemezo var
Erodtemplom Nagyekemezo

Hozzászólások


Erődített templom - Asszonyfalva

Erődített templom - Asszonyfalva


1305-ben az okiratokban Asszonfalva néven jelentkezik, 1322-ben villa Dominarum, 1448-ban és 1453-ban villa Dominarum formában szerepel. 1322-ben plébániatemploma van, ebben az évben György plébános panaszt emel a püspök ellen a maga és a nagyselyki dékánság papjai nevében. Ugyanezen György 1323-ban paptársaival a minoriták és szebeni domonkosok által egy királyi oklevelet hitelesíttet. 1448-ban Laurentius Michaelis a klerikus.

Egy 1414. évi oklevélből kitűnik, hogy a templom, amelynek ekkor Miklós volt a papja, Mindenszentek tiszteletére volt szentelve. A templom legkésőbb az 1300-as évek elején készült, az átmeneti (román-gótikus) kor idején. Egyhajósnak épült. Különlegessége, hogy a tornyot a szentély és a hajó találkozásánál a szentélynégyszög...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kincskeresés Erdélyben

Keressétek meg a Erődített templom Asszonyfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc