Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Nagykapus
Evangelikus templom Riomfalva
Valdhid
Evangelikus erodtemplom Barathely

Hozzászólások
Impozáns...
Erődítmény...
Rengeteg turista volt...


Templomerőd - Berethalom

Templomerőd - Berethalom


Berethalom Medgyestől keletre, kb. 18 km távolságra található régi szász település, ahol Erdély egyik legnagyobb és legszebb szász templomerődje emelkedik. Egykori szász evangélikus püspöki székhely. Két falgyűrűvel körülvett erődtemploma egyik legnagyobb Erdélyben. Ékességei a díszes gótikus ablakok, hatalmas csarnokai, gazdag boltozata, szárnyasoltára, a középkori céhzászlók, a faragott szószék.

A berethalmi templomerőd épületegyüttese a világörökség részét képező műemlék. A XIX. század közepéig itt volt a székhelye a szász evangélikus püspöknek. A település központjában emelkedő dombtetőn építették fel még 1282 előtt a Szűz Mária tiszteletére szentelt templomot, amelyet a XV. század második...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Templomerőd - Berethalom rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc