Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Kapuzab Feheregyhaza
Feheregyhaza vara
Bethlen varkastely Alsobun
Ispan kut

Hozzászólások
Erdekes muzeum...


Petőfi Sándor múzeum - Fehéregyháza

Petőfi Sándor múzeum - Fehéregyháza


Fehéregyháza Petőfi Sándor és a magyar szabadságharc egyik legfontosabb emlékhelye. A költő itt esett el 1849 julius 31-én. Fehéregyházán található a Petőfi emlékmuzeum.

1315-ben Feyereghaz, 1316-ban Alba Ecclesia, 1339-ben Fejéregyház, 1507-ben Wyzkirch néven említik az oklevelek. Nevének első feltűnése az oklevelekben elárulja, hogy temploma van, attól kapta nevét, még 1315 előtt.

Ennek közel két évszázaddal későbbi utóda a mai templom, amely már a gótikus kor alkotása 1440-ből. Szentélye keresztboltozatos,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túrák

Keressétek meg a Petőfi Sándor múzeum Fehéregyháza rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc