Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Evangélikus templom - Szászkézd

Evangélikus templom - Szászkézd


Szászkézd Segesvártól 20 km-re fekszik. Erődtemploma 1496-ban épült, mellette áll az 1677-ben épült, a segesvári óratoronyra hasonlító díszes torony.

A XI. században székely település. 1161–1241 között települnek ide szászok. 1308–1310 között Kizd néven írják az oklevelek. 1345-ben Kezd, Kyzdy, 1459-ben Zaazkezd, 1460-ban Zazkizd formában fordul elő. Az első templomát bizonyító adat 1309-ből ismeretes, amikor György kézdi plébánost említik. Ugyanekkor már...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A templom
A templom

A háborúk áldozatai
A háborúk áldozatai
Kereszt
Kereszt
Sírkő fából
Sírkő fából
Dísz
Dísz
A templom
A templom
A vár a padlásról
A vár a padlásról
A torony a padlásról
A torony a padlásról
Csigalépcső
Csigalépcső
A templom
A templom
Figura
Figura

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Evangélikus templom Szászkézd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Parasztvar Szaszkezd
 • Foldpiramisok Szaszkezd
 • Miklostelke
 • Szaszdalya vara
 • Haller kastely Zoltan

 • Hozzászólások

  Pixel
 • A falu szeme most sem nézett oda

  Felkészültem már itthon a keresésre...
 • Szem előtt

  A doboz az épületen kívül van a fal és a föld találkozásánál...
 • Harangozó bácsi

  A kérdésem, hogy a doboz benn a toronyban vagy a külső falban van? Mert a kinti rejtek az egész falu szeme előtt van, míg ha bent, akkor be lehet menni? Ezelőtt nem engedtek be a toronyba, mert életveszélyes volt...
 • Látogatható a templom

  Most már látogatható a templom, fel lehet menni a padlásra is...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc