Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Mező-tető - Sepsimagyarós

Mező-tető - Sepsimagyarós


Sepsimagyarós Háromszék egyik kis települése a bodzafordulói hegyek előterében, a Cseretető alatt. A falu határában található legmagasabb pontról, a 717 méter magas Mező-tetőről, jól látszanak a félhold alakban elterülő környező települések: Uzon, Szentivánlaborfalva, Réty, Egerpatak, Szacsva.

A falut 1512-ben említik először Monyijoros néven, 1567-ben a pápai regestrumban Monyorosként szerepel 9 kapuval. 1608-ban Báthori Gábor erdélyi fejedelem és 1629-ben Bethlen Gábor fejedelem tesz említést a faluról, amikor ármális levelet adományozott az itteni nemeseknek, ekkor már Magyarósnak nevezik a falut, 1839-től pedig Sepsimagyarós a hivatalos...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A doboz ezt látja
A doboz ezt látja
Panoráma
Panoráma

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Mező-tető Sepsimagyarós rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Csere-teto
 • Kockas tulipan Retyi Nyir
 • Hunarka Retyi Nyir
 • Lisznyoi reformatus templom
 • Kockas tulipan-erdo Szacsva

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Mező-tető újra

  Ha már erre jártunk visszarejtettük a dobozt egy szív alakú mélyedésbe, kövek takarásába...
 • Lisznyoi nagy

  Vartam, hogy meg valaki hozzaszol e rejtekhelyhez, de hiaba...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc