Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Izvoras-vízesések - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Izvoras-vízesések

Izvoras-vízesések

..

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Izvoras-vízesések képtárból:

A híd előtt térj le
A híd előtt térj le
Itt parkolhatsz
Itt parkolhatsz
Az első vízesés
Az első vízesés
A második vízesés
A második vízesés

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Izvoras-vízesések rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Juhász asztala 2.42 km-re - * Ferenc József-szikla 5.14 km-re - A Ferenc József-szikla 10 perc járásra található a Királyi esztena-tisztástól. * Törcsvári kastély 22.67 km-re - A már messziről festői látványt nyújtó, törcsvári várat a brassói polgárok építették a 14. * Lenföldek tisztása 24.15 km-re - * Lóhavas 25.1 km-re - * Magas-csúcs 25.5 km-re - * Aranygödör-kilátó 25.63 km-re - * Kőkapuk éle-tisztás 25.8 km-re - * Kőkapuk éle-csúcs 26.04 km-re - * Három kislány-tisztás 26.6 km-re - * Hegyimentő állomáshely 27.21 km-re - * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Koszt = Verésre alkalmas hosszabb karó. Koszta = Magas ember. Kota = Tyúk. Kotor = Kóré csonkja. Kövecs = Kavics. Kozsda = Kos. Krutyog = A vizzel telt bocskor vartyog, krutyog. Kucorog = Kuporog. Kujak = Ököl. Küjjel = Kinn.

Turisztikai látnivalók a közelben


Vízesés a Vágy völgyében
Vízesés a Vágy völgyében
A vágy forrása, románul Izvorul Dorului, nevű patak a Vanturis- és a Varful cu dor elnevezésű hegyek oldalaiból ered.
Vanturis-vízesés
Vanturis-vízesés 1.4 km-re
RH4500 Vanturis-vízesés Bucsecs-hegység
Ösvény a Bárbes agyarai alatt
Ösvény a Bárbes agyarai alatt
A Bárbes agyarai sziklacsoport, románul Coltii lui Barbes, alatt vezet el a piros ponttal jelzett túraút egyik szakasza.
Szent Anna-szikla
Szent Anna-szikla
A Szent Anna szikla az 1400 méteren felépült Alpes-szálló és a Királyi esztena-tisztás felé vezető utak kereszteződésének közelében található.
Hétforrás-vízesés
Hétforrás-vízesés 5.19 km-re. RH3940 Hétforrás-vízesés Bucsecs-hegység
Babele
Babele 6.95 km-re
RH2730 Babele Cocora-hegy Bucsecs-hegység
Kőboglya
Kőboglya 7.36 km-re. RH4215 Kőboglya Leszpez-hegy Bucsecs-hegység
Marie Thereze-pad
Marie Thereze-pad 7.66 km-re. A Marie Thereze-padot Domenico Tramontini olasz kőműves készítette, a olaszországi nagymamája emlékére, pihenőhelyként.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.