Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kolc-vár

Kolc-vár


Kolc-vár a Retyezát-hegység festői környezetének legromantikusabb, valamennyire épségben megmaradt vármaradványa. A Retyezát bejáratát védelmező vár romja Szuszény falu határában, a Malomviz patakának jobb oldalán levő sziklacsúcson emelkedik a magasba.

A szabálytalan alaprajzú vár helyén először csak egy négyzetes alaprajzú, több mint három szintes torony állt. Mivel a vár déli oldalát sziklafal védelmezte, csak a többi oldalon kellett védőfalakkal körbevenni. A következő századok során a várfalat tovább erősítették, illetve a várhoz további négyszögletes tornyokat és...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Tarkabarka
Tarkabarka
Sétány
Sétány
Kolc-vár távolról
Kolc-vár távolról
A vár felé
A vár felé
Kolc-vár
Kolc-vár
Kövek és ágak takarásában
Kövek és ágak takarásában
Kolc-vár 1
Kolc-vár 1
Kolc-vár 2
Kolc-vár 2
Kolc-vár 3
Kolc-vár 3
Kolc-vár 4
Kolc-vár 4
Kolc-vár 5
Kolc-vár 5
Kolc-vár 6
Kolc-vár 6

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kolc-vár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Malajesd vara
 • Narciszret Felsoszallaspatak
 • Lolaja vizeses
 • Pestere vedbarlang
 • Felsoszallaspatak

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Varkastely a Karpatokban

  Az egyik legendas varromom az almaimban...
 • Szép volt, talán igaz sem volt

  Geoládát találtak a kolozsvári túratársaink...
 • Geoládát nem találtam

  De - ha minden igaz - ott voltam az újrarejtésnél...
 • Megtalaltam, de

  Az utolso megtalalo legalabb 1 m-re nyomta be a fal belsejebe...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.07 másodperc