Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Piarista tanulmányi ház - Csíkszereda

Piarista tanulmányi ház - Csíkszereda


Úgy tűnt, hogy a 300 éves erdélyi piarista múlt az utolsó erdélyi piarista szerzetesek kihalásával együtt véget ér Romániában. Egy esztendei előkészítő tájékozódás után a rendkormány 2007 szeptemberétől adott megbízást két piarista szerzetesnek, Sárközi Sándornak és Kállay Emilnek, hogy kezdjék el csíkszeredai életüket, egy tanulmányi házat létrehozva.

A Piarista Tanulmányi Ház egyrészt szellemi műhely, de kissé lelki menedék is, valamint szabadidős pihenőhely a betérőknek. Piarista Tanulmányi Ház, Csíkszereda...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A bejárat
A bejárat
A sportcsarnok felől nézve
A sportcsarnok felől nézve
Elsők
Elsők
Pihenő
Pihenő

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Piarista tanulmányi ház Csíkszereda rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Micsurin kert
 • Marton Aron Gimnazium Csikszereda
 • Keskenylevelu ezustfa Csikszereda
 • Duglaszfenyok Csikszereda
 • A reformatus imahaz erkelye Csikszereda

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Emléksziget

  20 éve néhányan biztosan tudtuk, hogy a régi gazdasági épületet szellemek járják...
 • Az iskola mellett

  Megfelelő helyszínelés után, kis türelem - itt ugy tünik mindig tesz-vesz valaki a kertben - a megfelelő pillanatban pontosan a segédeszközre nyúltam...
 • Estefele

  Itt nem volt olyan szerencsénk, a piarista atya épp kint sétált...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc