Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Kilatopont Feketehalmi Magura
Varful Magura Codlei
Csigavonal Feketehalom
Feketehalom tavai

Hozzászólások
Piknik a várromon...
Hatórás szép kirándulás...
A feketehalmi vár...


A feketehalmi vár

A feketehalmi vár


A Barcaság nyugati szélén, Feketehalomtól nyugatra, az 1294 m magas Kotla-hegy tetején találjuk az egykor Schwarzenbergnek nevezett vár romjait. A Szebenbe vezető út őrzését látta el. Valószinűleg egyike volt annak az 5 várnak, melyet a II. Endre által 1211-ben a Barcaságba behívott német keresztes lovagok építettek.

A feketehalmi vár csekély maradványa a Feketehalomtól nyugatra található Magura hegy alacsonyabb déli nyúlványán található. Feketehalomtól induljunk el dél felé, a Szászvolkány felé vezető kocsiúton, majd körülbelül félúton térjünk le jobbra, a Május 1 kolónia nevű kis üdülőtelep felé. Miután áthajtottunk a telepen,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a A feketehalmi vár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.05 másodperc