Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kőerődítmény - Sólyom-kő - Gorzafalva

Kőerődítmény - Sólyom-kő - Gorzafalva


A Sólyomkő-tetőről nyugat felé beereszkedve az oldalon, egy érdekes kőerődítményre bukkantam. Értesüléseim szerint első világháborús katonai létesítményről van szó. A kis erődítménynek van egy alsó és egy belső fala, kőlépcsője, és belső udvara. A mai naptól kezdve a várudvar már kincset is rejteget.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Az alsó fal
Az alsó fal
Kőlépcső
Kőlépcső
A belső fal
A belső fal
Belső udvar
Belső udvar
8428
8428
A szikla teteje
A szikla teteje
8431
8431
Négyfejű sárkány
Négyfejű sárkány
Együtt, és mégis külön
Együtt, és mégis külön
Gasztroturisztikai jelzés
Gasztroturisztikai jelzés

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kőerődítmény Sólyom-kő Gorzafalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Kicsi koust Solyomko
 • Madonna es a Szornyeteg
 • Solyomko teto
 • Kalapos ko
 • Nagy koust Solyomko

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Kővár

  A tető irányába mászva a háromszintes védőfallal körbevett vár romjaihoz értünk...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc