Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Kajoni Janos mellszobra Csiksomlyo
Baratok feredeje Domszi
Baratok feredeje
Nepomuki Szent Janos-kapolna Csiksomlyo

Hozzászólások
Szobor...
A fejmosás késik, de nem múlik :-)...
Rakoncátlan doboz...


Domokos Pál Péter szobor - Csíksomlyó

Domokos Pál Péter szobor - Csíksomlyó


Bodó Levente alkotásai I.

Csíksomlyón minden évben megtartják az Ezer Székely Leány napját. 1998 július 5-én leplezték le az ünnep egykori kezdeményezőjének, Domokos Pál Péternek az egész alakos szobrát. A szobor 260 cm magas, másfélszeres életnagyságú, Bodó Levente szentegyházi szobrászművész alkotása.

Domokos Pál Péter tanár, történész, néprajzkutató, a csángók történetének, kultúrájának kutatója volt. Itt, Csíksomlyón született 1901-ben. A szobor leleplezésén két lánya is jelen volt, akik ezt mondták a leleplezéskor: Nahát, ez az édesapánk! Ennél nagyobb elismerés egy művésznek nem is kell....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély és Székelyföld látnivalói

Keressétek meg a Domokos Pál Péter szobor Csíksomlyó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc