Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Borhegyese borvízforrása - Hargita-hegység

Borhegyese borvízforrása - Hargita-hegység


Amennyiben a Tolvajos tetőről indulunk a volt Fenyőke vendéglő melletti tisztásról, és nem ragaszkodunk a kék sáv jelzéshez, amelyik amugy is felújításra szorul, hanem a patak bal oldalán (folyás irány) kapaszkodunk fel Borhegyese tetőre, utunk egy rendkívül finom borvízforrás mellett halad el, amelyről állítható, hogy a környék egyik legjobb borvízforrása.

A forrás érdekessége, hogy szorosan egymás mellett két teljesen külömböző viz tör a felszínre, a felső jóval ízletesebb, savasabb, és amint a képen is látható, magas vastartalma miatt a lerakódás/kicsapódás is jelentős, addig az alsó forrás medre teljesen tiszta, íze is inkább a forrásvízhez hasonló, mintsem a borvízhez.

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Térkép

Keressétek meg a Borhegyese borvízforrása Hargita-hegység rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Also zagytarozo Hargitafurdo
A sarkany gerince meddohanyo
Forras Piricske
Balu kalandpark

Hozzászólások
Pixel
Egy különleges, kettős forrás...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.02 másodperc