Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Hodoaba-völgy vasalt mászóút

Hodoaba-völgy vasalt mászóút


A Hodoaba-völgy vasalt mászóútja Románia legrövidebb, egyben legkönnyebb hivatalos vasalt mászóútja. Vársonkolyoson, a Királyerdő hegységben található, a Sebes-Körös bal partján. Hossza 42 m, a szintkülönbség 5 m, B (könnyű) nehézségű.

Megközelíthető a Nagy Magyar-barlang bejáratától indulva, a víz partján felfelé. Mivel a lezárt függőhídon át kell haladni, engedélyt kell kérni erre a Zenovia-házban tartozkodó barlangi vezetőtől. Az útvonal közvetlenül a Sebes-Körös vize felett vezet el. Ha valaki teljesen kezdő a via ferráták világában, ajánlatos ezzel...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Az útvonal rajza
Az útvonal rajza
Kezdeti szakasz
Kezdeti szakasz
Vízszintes szakasz
Vízszintes szakasz
A Sebes-Körös felett
A Sebes-Körös felett
Részlet
Részlet
Itt ereszkedik
Itt ereszkedik
A függőleges rész tetején
A függőleges rész tetején

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Hodoaba-völgy vasalt mászóút rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc