Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Régi sírkövek - Geges

Régi sírkövek - Geges


A gegesi református temetőben érdekes, százévesnél régebbi sírkövek vannak.

A lekerekített sírköveken ökröket ábrázoló faragást láthatunk, az állatok feje a szemlélő felé fordul. Az ökrök ekevasat húznak, mely a földművességre utaló jelkép. Míg a felszántott anyaföld a megtermékenyítést jelenti, az eke a férfit jelképezi.

Néhány érdekes felirat: "Adorjányi József e sírnak...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Térkép

Keressétek meg a Régi sírkövek Geges rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc