Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Ticuiata-szikla - Csáklya-szoros

Ticuiata-szikla - Csáklya-szoros


A Csáklya-szoros környéke régészeti lelőhely, bronzkori halomsíros temetők találhatók itt. Csáklya falu közelében, a La Pietri nevű helyen több lelőhely található, például a Ticuiata, a Ierboasa, a Sasa, és a Mariuta. Az utóbbi sziklában képződött a látványos Római-fürdő hasadékvölgy.

A Ticuiata-sziklát a világhálón Picuiata-csúcs néven találtam meg, a helyiek viszont kérdésemre válaszolva, a Ticuiata elnevezést használták. A közelmúltban egy rövid kis vasalt útvonal létezett itt, mely egy kb. 12 m hosszú függőhídból, és egy rövid, kb. 15 hosszú sodronyszakaszból állt.

Jelenleg a függőhíd és...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túrák

Keressétek meg a Ticuiata-szikla Csáklya-szoros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Mariuta-szikla Csaklya-hasadek
Borosbenedek
Csaklya ko
Kecskeko vara

Hozzászólások
Pixel
Könnyű megtalálni...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc