Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Cisztercita apátság - Kerc

Cisztercita apátság - Kerc


Az Árpád-házi Imre király alapította Kerc cisztercita apátsága még romjaiban is rendkívül impozáns. A szerzetesi hangulat lengi át falait napjainkban is. Alapítása 1202-re tehető.

A kezdetben fa, majd kőtemplomot 1230 környékén kerítőfallal vették körül a Franciaországból idekerült szerzetesek. Az eredetileg román stílusú épületet a tatárjárás után a román és a gótikus közötti átmeneti stílusban építették újjá. A kolostor épületeinek nagy része a XVI. századtól kezdődően szép lassan...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Falrészlet
Falrészlet
Templom
Templom
Templombelső
Templombelső
Sírkert
Sírkert
Teuton
Teuton
A templombelső - 1
A templombelső - 1
A templombelső - 2
A templombelső - 2
Oltár
Oltár
A klastrom
A klastrom
A múzeumban
A múzeumban
A múzeumban - 1
A múzeumban - 1
A múzeumban - 2
A múzeumban - 2

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Cisztercita apátság Kerc rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Kerci apatsag
 • Kurpod
 • Holcmany
 • Tunderek volgye Agyagkastely
 • Oltszakadat

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Apátság

  Amúgy, csak azt akarom megmondani, hogy lehet én találtam meg elsőnek a dobozt, mert az enyém volt az első bejegyzés...
 • Ciszterciták

  Már sokadjára járok ennél a templomnál...
 • Nagyon szerettünk volna elsők lenni

  Eredetileg egy más helyet jelöltünk ki pihenőül utazásunk során, de a forgalom idáig vezetett...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc