Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Túri-hasadék vasalt ösvény - Tordatúr

Túri-hasadék vasalt ösvény - Tordatúr


Vasalt útvonalat adtak át 2018. szeptember 24.-én, a Túri-hasadékban. Ez az útvonal idáig csak nehezen volt járható, és nem lehetett megúszni lábmosás nélkül. A múltban többször is építettek a patak fölé hídakat és pallókat, de ezek nem bizonyultak tartósnak.

A jelenlegi kiépítés a Túr földrajzi baloldalán található. A hegyimentők felújították és megtisztították az útvonalat. Tizennégy helyen helyeztek el vassodronyt és alattuk lépést segítő vaselemeket. A Túri-hasadék mészkőben kialakult szorosának hosszúsága 1850 m. A sziklafalak a patak szintjétől 150 méterre emelkednek a magasba. Mérésem...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Információs tábla - 1
Információs tábla - 1
Vassodronyok - 1
Vassodronyok - 1
Vassodronyok - 2
Vassodronyok - 2
Vassodronyok - 3
Vassodronyok - 3
Borbona
Borbona
Zuhatag
Zuhatag
Túr pataka
Túr pataka
Információs táblák a déli kijáratnál
Információs táblák a déli kijáratnál
A Túri-hasadék sziklafalai
A Túri-hasadék sziklafalai

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Túri-hasadék vasalt ösvény Tordatúr rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc