Pixel
Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Mirkvásári öreg tölgyfás legelő Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Mirkvásári öreg tölgyfás legelő

Mirkvásári öreg tölgyfás legelő


Mirkvásár mellett található egy különleges tölgyfás legelő. Itt csodálhatjuk meg az ország egyik legöregebb, több mint kilencszáz éves tölgyfáját, a Kárpátok öregét is.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Mirkvásári öreg tölgyfás legelő képtárból:

Tölgyfás legelő
Tölgyfás legelő
A 900 éves fa
A 900 éves fa

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Mirkvásári öreg tölgyfás legelő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben android alkalmazása nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.

Rejtekhely android alkalmazás

Turisztikai látnivalók a közelben


A Kárpátok öregje
A Kárpátok öregje 0.67 km-re
A Kárpátok öregje - Mirkvásár. A Kárpátok öregje Mirkvásár
Erődtemplom
Erődtemplom 2.61 km-re
Mirkvásár falu 1400-ban Stristfordin. Erődtemplom Mirkvásár
Alsórákosi temető
Alsórákosi temető 5.09 km-re
Alsórákos kevesek által ismert látnivalója a Kövesoldal tetején 1676 és 1686 között épült református erődtemplom melletti temető.
Sükösd-Bethlen várkastély
Sükösd-Bethlen várkastély 5.25 km-re
Alsórákos a  tatárjárás előttvalószínűleg besenyő település volt, mely elpusztult.
Vulkanikus kráter
Vulkanikus kráter 5.25 km-re
Az alsórákosi bazaltoszlopoktól körülbelül 700 méterre, északnyugati irányban, földúton autóval is megközelíthető a Hegyes tető, vörös-fekete színű vulkáni salak bányája.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Románia legjei - A Románia legszebb fái adatbázisában található fák között, a mirkházi Kárpátok örege a kerület alapján a 7...
 • Tiszta és kellemes legelő - Mirkvásár északkeleti szélén, a híd mellett  egy nagy kőre festve megtaláltuk a jelzést a tölgyfás legelő felé...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.