Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Muppets gömbkövek - Chiojdu - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Muppets gömbkövek - Chiojdu

Muppets gömbkövek - Chiojdu

A játékvezető nevezte el, nagyon találóan, ezeket a csodálatos formákat Muppetsnek...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Muppets gömbkövek - Chiojdu képtárból:

Mosolygó gömbkő
Mosolygó gömbkő
Szomszédok
Szomszédok
Koponyák
Koponyák
Béka szemek
Béka szemek

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Muppets gömbkövek Chiojdu rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás 21.04 km-re - * Esztena-nyereg 23.57 km-re - * Zöld Kemping kalandpark 27.72 km-re - * Rakodó források 28.39 km-re - Bodzavám déli végétől egy földút halad a Nagy-Bodza-patak mentén. * Tészla-nyereg 29.53 km-re - * Kisvár 45.8 km-re - Brassótól kelet-északkeletre, a Csukás-hegység északi lábánál, a Barcaság síkságának keleti szélén, a Nyén-patak mellett fekszik a kb. * Toplós-kút 45.92 km-re - A Toplós-kút a csernátfalus Hát-tető alatti tágas völgyben, a Hegyes-hegy gödrében található. * Büdös-víz forrása 45.95 km-re - A Fenyős-tető oldalából ered a Büdös-víz nevű patakocska. * Nagyvár 46.17 km-re - Brassótól kelet-északkeletre, a Csukás-hegység északi lábánál, a Barcaság síkságának keleti szélén, a Nyén-patak mellett fekszik a kb. * Mikes-Szentkereszty kúria 46.35 km-re - * Mikes-kert 46.36 km-re - Zágon Mikes Kelemennek a szülőfaluja. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Sifitel = Cél nélkül jár ide-oda. Siflet = Cél nélkül jár ide-oda. Sifon = Szekrény. Sifoner = Szekrény. Sijáttya = A saját tulajdona. Sikolándani = Jégen csúszkálni. Sikoltyu = Csiga a szövőszéken. Siritteni = Például cigarettát, pofont. Sirül = Elég hirtelen fordul. Sirülő = Kanyarulat víznél, vagy útnál. Forduló, kanyar.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kreutzburg vára
Kreutzburg vára
Az 1A főúton kell menni Négyfalut elhagyva Ploiesti felé, Cheia üdülőfalu után találunk egy köves utat Valea Stanii felé, ezen az úton, személygépkocsival is járható, 12km-t haladva jutunk a patakon átmenő hídhoz, ennek közeléből indul a piros kereszt turistajelzés, melyen haladva jutunk ki a Bonkuta-hágótól a Tatárhágó felé tartó útra.
Sasok tava
Sasok tava
A Sasok tava, egy másik nevén Feneketlen tó, a Szilon-havasokban található, turisták által keveset látogatott környezetben.
Királyhegy
Királyhegy
Az 1A főúton kell menni Négyfalut elhagyva Ploiesti felé.
Fehér-patak szurdokvölgy
Fehér-patak szurdokvölgy
A Fehér-patak völgyében egy sötét, vad szurdokot találunk, mely nem igazán jellemző a Csukás-hegységre.
Pruncea-vízesés
Pruncea-vízesés
A Siriu-víztározó aljából indul az erdei út, és a vízesés az út mellett van.
Ulmet falu kőgombái
Ulmet falu kőgombái
Tíz éve jártunk már itt, rengeteget érdeklődtünk a faluban, senki nem tudta, hol vannak a trovanti-ok, végül rájöttek, hogy a babele-t keressük.
Réz-híd
Réz-híd
A Réz-híd a Csukás-hegységben található, a Zákány-csúcs közelében.
Láncoknál
Láncoknál
A Csukás-hegységben, a Zákány-gerincen észak felé haladva, miután átmentünk a Réz-híd alatti kis nyereg-szoroson, egy sodronykötéllel biztosított sziklapárkányra jutunk, melynek a Láncoknál a neve.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.