Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Evangelikus templom Kisdisznod
Kisdisznodi meszkovek
Nagydisznod
Cod vara

Hozzászólások
Szent Mihály...
Csodálatos kilátás...
Ez is eltünt...


Kisdisznódi vár - Kisdisznód

Kisdisznódi vár - Kisdisznód


A rejtekhely a Kisdisznód (Cisnadioara, Michelsberg) faluban található, csupán néhány kilométerre Nagyszebentől. A kisdisznódi erődtemplomot 1223 körül építette Gocelinus magister, román stílusban. Ma már nem használják, mert 1428-ban lenn a faluban egy új, gótikus templom épült. A templomban az 1916. évi csaták hősi halottainak emléktáblái sorakoznak.

A főtér melletti dombtetőre épült a román stílusú erődtemplom, mely jelenleg mint múzeum, a környéken talált szász népmővészeti emlékeket mutatja be, köztük régi festett kályhacsempéket. A múzeum nincs állandóan nyitva, a bejáratnál 5-10 RON értékő belépőjegyet kell fizetni. Bár nincs egy meghatározott órarend, a hétvégeken...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kisdisznódi vár - Kisdisznód rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc