Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kisdisznódi vár - Kisdisznód

Kisdisznódi vár - Kisdisznód


A rejtekhely a Kisdisznód (Cisnadioara, Michelsberg) faluban található, csupán néhány kilométerre Nagyszebentől. A kisdisznódi erődtemplomot 1223 körül építette Gocelinus magister, román stílusban. Ma már nem használják, mert 1428-ban lenn a faluban egy új, gótikus templom épült. A templomban az 1916. évi csaták hősi halottainak emléktáblái sorakoznak.

A főtér melletti dombtetőre épült a román stílusú erődtemplom, mely jelenleg mint múzeum, a környéken talált szász népmővészeti emlékeket mutatja be, köztük régi festett kályhacsempéket. A múzeum nincs állandóan nyitva, a bejáratnál 5-10 RON értékő belépőjegyet kell fizetni. Bár nincs egy meghatározott órarend, a hétvégeken...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A vár szomszédja
A vár szomszédja
Álom
Álom
Kutyusok
Kutyusok
Bejárat
Bejárat
Kijárat
Kijárat
Evangélikus templom
Evangélikus templom
Ismeretlen hős emlékére
Ismeretlen hős emlékére
Ablak
Ablak
Templomajtó
Templomajtó
Várudvar
Várudvar
Templomfal
Templomfal
A déli kapu
A déli kapu

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kisdisznódi vár Kisdisznód rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Evangelikus templom Kisdisznod
 • Kisdisznodi meszkovek
 • Nagydisznod
 • Resinar
 • Cod vara

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Szent Mihály

  Egyedi a templom építési stílusa...
 • Csodálatos kilátás

  Már 7 lej a belépődíj...
 • Ez is eltünt

  Sajnos ez a geodoboz is eltünt...
 • Megtaláltam

  Megtaláltam a dobozt...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc