Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Bolgarszegi kapu
Fekete templom
Fekete torony Brasso
Feher torony Brasso

Hozzászólások
Gabony lépcső...
Ott lapul a helyén...
Brassó (Cenk)...


Cenk-hegy - Brassó

Cenk-hegy - Brassó


A 957 m magas Cenk-hegy Brassó délkeleti oldalán emelkedik. Itt már az Árpád-korban erődítmény állt. A Cenk tetejére legkönnyebben drótkötélpályás felvonóval juthatunk fel, vagy felsétálhatunk a 25 szerpentines, piros háromszöggel jelzett ösvényen is. A hegytetőn délnyugat irányba gyalogolva pár perc alatt elérhetjük a Cenk kiépített kilátóponját, illetve kicsit tovább az egykori vár területét, romjait.

A cenki vár valószínűleg a dél-erdélyi magyar határvédelmi rendszer része lehetett, mely a tatárjáráskor elpusztult, majd később újjáépítettek. 1455-ben a városra nézve veszélyes várfalak nagyobb részét lebontották. Orbán Balázs a Székelyföld leírása cimű művében részletesen leírja a vár maradványait, az erre vonatkozó részletet alább...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Cenk-hegy - Brassó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc