Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kígyó-vízesés a Vargyas-patak oldalágán

Kígyó-vízesés a Vargyas-patak oldalágán


A Szentegyházasfaluból a Madarasi Hargitára vezető út mellett, a mini vízierőműtől északra kb. 600 méterre, a Transzhargita rejtekhely út melletti sziklabástyájától kb. 300 méterre délnyugatra, a Vargyas-patak egyik baloldali mellékága hatalmas erővel zúdul alá a hegyoldalon.

A patak nevét nem ismerem, a román katonai térképen Ioca névvel van feltüntetve, az Erdély hegyei sorozat Hargita térképén Nagy-patak néven szerepel. A Meggyes-mező északi részéből ered, és kacskaringózva, egy hosszú és folyamatos zuhatagot képezve ömlik a Vargyas-patakba. A Kígyó-vízesés nevet én adtam neki, a zuhatag szerpentinező, kígyózó...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Kígyó-vízesés
Kígyó-vízesés

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kígyó-vízesés a Vargyas-patak oldalágán rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
  • Transzhargita
  • Nagy Mihaly
  • Oltarko Szentegyhazasfalu
  • Malnavesz sziklaja
  • Kis Bagolyko

  • Hozzászólások

    Pixel


    A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc