Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Az arborétum tulipánfái - Árokalja

Az arborétum tulipánfái - Árokalja


Az Árokalja faluban található Bethlen-kastély egy kb. 16 hektáros dendrológiai park területén helyezkedik el. A park arborétum, több mint 150 különleges, messze földről származó fafajtát láthatunk itt. Több tulifánfa is van, ezekből kettő meglepően vastag és magas példány.

A tulipánfa Észak-Amerikából származik, ott haszonnövénynek számít, fáját bútorgyártásra használják. Európában inkább dísznövény. Nálunk 15-20 méteresre nő meg. Levelei líraformájúak, virágai harangformájúak, tulipánszerűek.

A virágok nagyon szépek, de zöldessárga színűk miatt nehezen észrevehetőek. A fa felső...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túracélpontok

Keressétek meg a Az arborétum tulipánfái Árokalja rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Sziget Arokalja
Bethlen-kastely Arokalja
Siremlek Arokalja
Arokalja templom

Hozzászólások
Pixel
Tulipánfák...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc