Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Búzaháza - Kockásliliom 2

Búzaháza - Kockásliliom 2


Csíkfalvából tértünk Búzaháza felé. Miután áthaladtunk Búzaházán jobbra egy földút vezet az erdő irányába. A vasúti sínen való átkelés után már láthatjuk a nedves rétet és a virágokat.

Deményháza és Búzaháza közötti szakaszon a mocsári kockásliliomot mintegy 25 hektáros területen szép számban lehet megcsodálni, talán Erdély legnagyobb kiterjedésű populációja. (Dr. Farkas György, Sapientia EMTE, Kolozsvár)

A kockás liliom mellett sárga és kék írisz (nőszirom) is előfordul itt....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túracélpontok

Keressétek meg a Búzaháza Kockásliliom 2 rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc