Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Katolikus templom Kezdiszarazpatak
Berecz asztala
Tarnoczy kastely romjai
Szent Istvan emlekkereszt

Hozzászólások
Kőkerítések között...
Újra kell telepíteni a geodobozt...
Kovar...


Katolikus templom - Kézdikővár

Katolikus templom - Kézdikővár


1332-ben Pusulnik, Pusulnuk néven jelentkezik az okiratokban. 1349-ben Pesulnuk néven szerepel. Régi nevét a múlt század végén változtatják Kézdikővárra. A pápai tizedjegyzék szerint 1332-ben plébániatemploma van. Papja, Domokos ebben az évben 8 kicsi és 2 régi dénárt fizet, 1333-ban 3 régi banálist, 1334-ben 1 garast.

A középkorban a falu délebbre, a Cékáspatak völgyében feküdt. A helyet ma is Faluhelynek nevezik. Nyomait Orbán Balázs még megtalálta. újabb ásatások feltárták az alapjait 12 méter hosszú, 7 méter széles, vastag falú templom volt félkörívben záródó szentéllyel. Építési idejét a XII. századra teszik. 1998-tól kereszt jelzi a...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Katolikus templom - Kézdikővár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.05 másodperc