Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Kenyer hegy
Aranyvar romjai
Arboretum Piski
Bem emlekoszlop helye

Hozzászólások
Másik láda...
Kincs...
Arany autópálya...


Az Arany-hegy lábánál - Piski

Az Arany-hegy lábánál - Piski


A láda az Arany-hegy lábánál, Piski (Simeria) közelében van. Az Arany-hegy a rejtő kedvenc helye, a Déváról Szászsebesre vezető ut mellett emelkedik. Piskiben fordulj északra Arany falu felé, aztán Algyógy felé. Így a hegy a baloldalon lesz. A láda az uttól pár perces sétával elérhető. De utána menj fel a hegy tetejére is! Csodálatos látvány terül eléd a Marosra, Dévára és Szászvárosra.

A Hunyad megyei Arany-hegy több szempontból is érdekes. Augit-andezitből áll, a rómaiak óta bányásztak itt, erre utal a neve is, melyből a román neve is képződött. Mostanában is járnak ide ásványgyőjtők Európa minden részéből. A hegykúpon, a Magurán, őskori dák erődítmény volt, a 19. sz.-ban még lehetett látni a kettős sáncot, amit...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túracélpontok

Keressétek meg a Az Arany-hegy lábánál Piski rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc