Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Fatemplom Petele
Abafaja
Katolikus templom Szaszregen
Haranglab Reformatus templom Kortvelyfaja

Hozzászólások


Petele

Petele


Petele középkori temploma ma is áll. Gótikus stílusjegyeit csak részben őrizte meg. Portálja átmenetet képvisel a román és gótikus stílus közütt. Mai tornyát a XIX. sz. második felében építették.

1332-ben Pytula néven írja a pápai tizedjegyzék. 1426-ban Petele, 1587-ben Petelye néven fordul elő. 1332-ben plébániatemploma van, papja, Ilyés ebben az évben 1 és fél fertun ezüstöt fizet a pápai tizedjegyzék szerint.

Ilyés plébános 1348-ban a székeskáptalan megbízásából jelen van Marosvécsen Leustachius özvegyének végrendelete...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Petele rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc