Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Felsoidecs
Gorgenyadorjan
Kemeny kastely Marosvecs
Reformatus templom Marosvecs

Hozzászólások
Jó kis emelkedő...


Idecs vára - Alsóidecs

Idecs vára - Alsóidecs


Alsóidecstől keletre lévő, 596 méteres magaslaton feküdt hajdan Idecs vára.

A várat egy vitatott adat szerint már 1228-ban említik. Valószínűbb azonban, hogy felépítése a 13. század elején történt. Tomaj nembéli Dénes fia Tamás, a Losonciak őse emeltette a régeni uradalomban.

1319-ben Olydeech néven jelentkezik a forrásokban, majd 1333-ban Idech Inferior, 1461-ben Alsoydech formában. 1332-ben plébániatemploma...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Idecs vára - Alsóidecs rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc