Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kopjafás temető - Erdőfüle

Kopjafás temető - Erdőfüle


Erdőfüle a nevét a hagyomány szerint onnan kapta, hogy a Kormos-patak völgyébe mintegy fülként ékelődik be Baróttól pár kilométerre.

Az Új Magyar Lexikon szerint a kopjafa döfő lándzsa volt, nyele 3,5-4,5 m hosszú és a könnyebb átmarkolhatóság érdekében a kézvédő alatt kissé elvékonyodott. A harcosok fegyvere volt, kis lobogóval ellátva díszfegyverként is viselték a magyar lovasok a 17. század végéig. Történészek, néprajztudósok egyhangúlag vallják, hogy a mai...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Térkép

Keressétek meg a Kopjafás temető Erdőfüle rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Ferenczy Boda kuria
Kankos kert
Tortomai halomsirok
Doboi kapolna

Hozzászólások
Pixel
Hej, égig-nyúló giz-gazok...
Kihívás...
Kopjafák...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.02 másodperc