Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Unitárius templom - Kilyén

Unitárius templom - Kilyén


1334-ben Kylien néven említi a pápai tizedjegyzék. 1567-ben a regestrum 22 kapuval jegyzi. 1591-ben Killiyenfalva néven jelentkezik a forrásokban. 1334-ben plébániatemploma van, papja, János ebben az évben 1 banálist és 4 sasost fizet. A templom a XV. században gótikus formát kap.

Szentélye ma is őrzi gótikus jellegzetességeit. Töredékesen megmaradt a szentségfülke is, az 1497. évi dátumával. A templom falain freskótöredékek kerültek felszínre: ezeken egyesek Szent László legendáját, mások Szent Erzsébet rózsalegendáját vélik felismerni. A templom hajójában egy régi kő állott, amelyet a torony alatti kapu...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Unitárius templom Kilyén rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc