Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Oriasko Szotyor
Allomas kornyeki tavak Sepsiszentgyorgy
Szuletes
Nagy Bogats kuria

Hozzászólások


Unitárius templom - Kilyén

Unitárius templom - Kilyén


1334-ben Kylien néven említi a pápai tizedjegyzék. 1567-ben a regestrum 22 kapuval jegyzi. 1591-ben Killiyenfalva néven jelentkezik a forrásokban. 1334-ben plébániatemploma van, papja, János ebben az évben 1 banálist és 4 sasost fizet. A templom a XV. században gótikus formát kap.

Szentélye ma is őrzi gótikus jellegzetességeit. Töredékesen megmaradt a szentségfülke is, az 1497. évi dátumával. A templom falain freskótöredékek kerültek felszínre: ezeken egyesek Szent László legendáját, mások Szent Erzsébet rózsalegendáját vélik felismerni. A templom hajójában egy régi kő állott, amelyet a torony alatti kapu...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Unitárius templom - Kilyén rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc