Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Nagyvar Komollo
Unitarius templom Sepsiszentivan
Katolikus templom Szentivanlaborfalva
Reformatus templom Rety

Hozzászólások
Nem káromkodtunk, csak...
Galagonya...
IV. Állomás...


SZNM 9 Római kasztrum - Komolló

SZNM 9 Római kasztrum - Komolló


Székelyek Nagy Kincskeresése - 9. stáció - Réty - Római kasztrum Komolló

Komolló múltja messze visszanyúlik a honfoglalás előtti korba. Kr. u. a II. század végére helyezik a történészek annak a római helyőrségnek az építését, amelynek nyomai még ma is megtalálhatók a falu alsó határában. Bár ma már csak az egykori vizesárok nyomai, valamint az erődítmény földhányása látható, Orbán Balázs a Székelyföld leírásában még ennél sokkal többet mutat be nekünk.

Abban az időben még láthatóak voltak a vár alapjai, sőt Nagyvárat, vagy, ahogyan Orbán Balázs nevezi, a Várhegyet az egykori várfal kötőanyagának a törmeléke borította. Az idősebbekben még élt az egykori várfal emléke, amint ölnyi magasan kiemelkedett a földből. A Brassó-Ojtoz országút építésekor azonban a várfalat lerombolták,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túrák

Keressétek meg a SZNM 9 Római kasztrum Komolló rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc