Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Veczerkő - Erősd

Veczerkő - Erősd


A Veczerkő legkönnyebben Erősdről, egy háromszéki kis falucskából közelíthető meg. Ez a hegy a Vecer nevű határrész déli lejtőjén található, az Olt fölé benyúló sziklák egyike és a délkeleti előfokát képezi ama széles hegyláncnak, mely a Mitácsból lenyúlva, a Barcaság északi hegysorát alkotja.

Erősd

1520-ban Erewsd, 1613-ban Wrösd néven jelentkezik az oklevelekben. Középkori templomról nincs adat. Lakói azonban katolikusok voltak és a reformáció korában lettek reformátusok. A XVIII. században református anyaegyház és e század elején is az. (Forrás: Léstyán Ferenc - Megszentelt kövek)

Veczerkő
További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Gps koordináta

Keressétek meg a Veczerkő Erősd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Mocsarvidek Lempes es Olthid kozott
Barcaszentpeter Tatarvar
Szaszhermany mocsarai
Evangelikus erodtemplom Szaszhermany

Hozzászólások
Pixel
Nehéz eset...
Kőszikla...
Lejárt a betyárvilág...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc