Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Reformatus erodtemplom Gidofalva
Reformatus templom Etfalva
Angyalos
Barokk kapu Zoltan

Hozzászólások


Református templom - Fotosmartonos

Református templom - Fotosmartonos


1407-ben Fothos néven írják az oklevelek. Az 1567-i regestrumban Fotos 10 kapuval, Martonos 11 kapuval szerepel. 1602-ben Fotos a neve. Középkori templomról nincs adat. Középkori tiszta katolikus lakossága a reformáció idején református lesz.

A XVIII. században református anyaegyház, Fotos és Martonos közös egyháza. Templomépítésről 1811-ből van adat, de lévén anyaegyház és társegyház már előbb, régebbi temploma is kellett hogy legyen, legalábbis 1678 után, ameddig csak filia. E század elején csak református egyháza van. (Forrás: L éstyán Ferenc - Megszentelt kövek)...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túracélpontok

Keressétek meg a Református templom Fotosmartonos rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc