Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Fotosmartonos

Református templom - Fotosmartonos


1407-ben Fothos néven írják az oklevelek. Az 1567-i regestrumban Fotos 10 kapuval, Martonos 11 kapuval szerepel. 1602-ben Fotos a neve. Középkori templomról nincs adat. Középkori tiszta katolikus lakossága a reformáció idején református lesz.

A XVIII. században református anyaegyház, Fotos és Martonos közös egyháza. Templomépítésről 1811-ből van adat, de lévén anyaegyház és társegyház már előbb, régebbi temploma is kellett hogy legyen, legalábbis 1678 után, ameddig csak filia. E század elején csak református egyháza van. (Forrás: L éstyán Ferenc - Megszentelt kövek)...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom Fotosmartonos rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc