Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


A temető kápolnája - Atyha

A temető kápolnája - Atyha


Ez a különlegesen szép fekvésű település hétszázötven méterrel a tengerszint felett, a Székelyföld szívében évszázadokon át virágzott, ... de az idők változtak. Mára időutazással felérő kaland vár az idelátogatóra. Lelket erősíts, zubbonyt igazíts, irány Atyha, lépés, indulj! (atyha.hu)

1567-ben jelentkezik először Attijha néven. 12 kapuval jegyezve, majd 1703-ban Atyha formában. Középkori temploma a mai falutól lejjebb, a Szentegyházas erdőnek nevezett helyen állott, ahol nagy kiterjedésű templom romjait fedezte fel Orbán Balázs. E templom koráról – a romokon kívül – csak a kis harang 1437-es felirata tájékoztat:...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A kis kápolna
A kis kápolna
Katolikus templom és temető
Katolikus templom és temető
Kivül pléh, belül üres kápolna
Kivül pléh, belül üres kápolna
A kápolna üres belseje
A kápolna üres belseje
Erődítés a templom körül
Erődítés a templom körül
Kőkereszt
Kőkereszt
A temető bejárata
A temető bejárata
Régi kapu
Régi kapu
Faragott kapudíszek
Faragott kapudíszek
Faragott kapudísz
Faragott kapudísz
A kápolna új arca
A kápolna új arca
A templom
A templom

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a A temető kápolnája Atyha rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Fiastetoi kilato
 • Arcso
 • Korondi soskut
 • Laposlik
 • Csiga domb

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Új kápolna

  A templomot újra födik...
 • Kivül pléh, belül üres kápolna és rejtek

  Igazán különleges ez a település a hegy tetején, de talán a leglátványosabb az odáig vezető út...
 • Sóvidéken

  Nem vagyunk ugyan nagyon magasak, de a doboz sajnos nem volt  a leírás szerinti helyen, a rozsdás szeg viszont  igen...
 • Doboz nélkül

  Megtaláltam a kápolnát...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc