Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Siratofal Bozodujfalu
A to partjan Bozodujfalu
Bozodi halomsirok
Bozodi to -

Hozzászólások
Szerintem ez a református templom...


Református templom - Bözöd

Református templom - Bözöd


1566-ban jelentkezik először az oklevelekben Boezoed formában, 1567-ben a regestrum Bezeod néven 19 kapuval jegyzi. Templomáról a középkori oklevelek hallgatnak. Először 1636-ban említik. Szentélyének formája és a gótikus szamárhátíves ülőfülke a templom korábbi eredetéről vall.

A szentély sokszögzáródású, de ablakait átalakították, a diadalívet lebontották. Legkésőbb a XVI. század elején épült, a reformáció előtt, és biztosan jóval korábban, mint az 1566., 1567. évi összeírás, amely 19 kapuval korábbi települést tételez fel.

Sőt, a hagyomány ennek a templomnak egy még régebbi elődjéről...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom - Bözöd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc