Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Reformatus templom Eted
Fiastetoi kilato
Szekely iranytu Peszente-teto
Szikla a Siklodi-ko labanal

Hozzászólások


Református templom és harangláb - Küsmöd

Református templom és harangláb - Küsmöd


A küsmödi templom zárva volt. Az ódon harangláb nagyon megtetszett. Az elöregedett falunak sajátságos hangulata van. Sok a kékre meszelt ház.

1333-ban a pápai tizedjegyzék Busmend (Kusmend) néven jegyzi. 1446-ban Kwsmewd Transsilvaniena is. 1567-ben a regestrum 21 kapuval jegyzi. 1602-ben Kismöd formában fordul elő. 1333-ban plébániatemploma van, papja ebben az évben 3 banálist fizet, 1334-ben 1 banálist. Egyik esetben sem jegyzi a pap nevét. 1446. április 6-án a küsmödi Szűz Mária-templom...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom és harangláb - Küsmöd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc