Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Elpusztult kozepkori templom Patakfalva
Szarkako
Reformatus templom Lokod
Jezus kapolna

Hozzászólások


Református templom - Patakfalva

Református templom - Patakfalva


Patakfalva régi temploma az 1802. évi földrengéskor elpusztul. A falutól délre fekvő Papdomb tetején, a temető szélén állott. Anyagából 1804-ben a faluban új templomot építenek, amikor a régi romjait, megmaradt falait lebontják.

Az új templomba szerencsére átmentik a régi templom kapuinak kőkereteit, egyet a templom délnyugati bejáratában, egyet a templom északnyugati oldalán álló torony külső és egyet a belső ajtó nyílásában. Ezek a XVI. század első felének kora gótikus stílusú csúcsíves képviselői.

A templom régi helyén kétszer vályozott téglaborda...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom - Patakfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc