Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Siculicidium utja
Gorocsfalvi templom
Nyelves to Gorocsfalva
Hosszu Borviz

Hozzászólások
Esti séta 3...
Külső szószék...
Nincs akadály......


Csíkrákos - Bogát-hegyi kápolna

Csíkrákos - Bogát-hegyi kápolna


Csíkrákos határában, az Olt fölé magasodó 787 m magas kiszögellés a Hargitához tartozik. A szemben levő Kőd nyúlványával képezi a Rákosi-szorost, amely határt jelent Középcsík és Felcsík között. Magassága szerint nem is hegy, csak domb, de mint a Hargita folytatása, az előkelő hegy nevet viseli. A hegyfokról gyönyörű a kilátás a két Csíki-medencére. A Bogát nevet Bogát magyar vezérről kaphatta, aki a honfoglaláskor a Tatros völgyén, a Csíki-havasokon át jött Erdélybe és aki közeli rokonságban állhatott Árpád vezérrel.

Leírás: Pomjánek Béla

1333-ban a pápai tizedjegyzék Rakus néven jegyzi. 1463-ban Rákus, 1569-ben Rákosfalva formában fordul elő. 1567-ben a regestrum 30 kapuval jegyzi. 1602-ben Rákosként írják. 1333-ban plébániatemploma van, ebben az évben papja, Simon a pápai tizedjegyzék szerint 1 garast fizet, ugyancsak 1333-ban 2 banálist (a pap neve...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Csíkrákos - Bogát-hegyi kápolna rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc